domingo, 13 de octubre de 2013

Article d'opinió sobre elsproblemes dels pobles indigenes

Introducció

Els pobles indígenes són un col·lectiu de persones que viuen en un lloc determinat(generalment en ecosistemes extrems, com ara deserts, selves o a prop del cercle polar àrtic) i comparteixen un passat. Comparteixen costums, valors, una religió i un sistema d'organització. La seva forma de vida es rudimentària i no formen part de la societat tecnològica actual.

Problemes

Crec que les tribus indígenes tenen dos grans problemes:

-Destrucció del lloc on viuen. Ja sigui per culpa del govern o d'alguna empresa, les tribus indígenes estan perden les seves terres per diverses causes, com ara la desforestació de boscos, la utilització del seus espais per utilitzar-los com a llocs turístics o directament el govern de l'estat s'apropia dels seus territoris per els seus beneficis.

-Malalties. Els indígenes són molt dèbils contra les malalties molt simples com ara un refredat una diarrea. No estan immunitzats i a més no tenen una cobertura sanitària que els pugui curar.


Conclusió

Crec que s'hauria de respectar i recoltzar més els pobles indígenes, ja que són una font de cultura més en el món. Els governs haurien de "blindar" més les seves poblacions per tal de garantir la seva seguretat. Sinó, acabaran existint-se i no hi haurà gaires cultures al món. Hem de cuidar a les tribus.


No hay comentarios:

Publicar un comentario